Ga naar de inhoud

Energie voor Rotterdam

Word lid van Stadsdriehoek Energie en doe mee met onze collectieve zonnedaken, word energiecoach of volg een opleiding tot zonnepaneel-installateur.

Lid worden

Leden van Stadsdriehoek Energie zijn samen eigenaar van de energiecoöperatie. Ook beslissingen nemen we samen. Bijvoorbeeld over waar het geld uit ons wijkfonds aan wordt besteed. In de coöperatie heeft iedereen een gelijke stem: one man, one vote’.

Wil jij ook je stem laten horen? Word dan lid en beslis mee over wat belangrijk is voor onze wijken. De coöperatie is van ons samen!

Meedoen met onze collectieve zonnedaken

Stadsdriehoek Energie legt zonnepanelen op grote daken in de wijken in het centrum van onze stad. Door mee te doen als PaneelDeler, maak jij de zonnedaken mede mogelijk en kunnen we onze eigen groene stroom opwekken. De stroom verkopen we aan een groene energieleverancier, en de winst gaat naar het wijkfonds. Op die manier kunnen we zelf werken aan duurzame wijken.

Op dit moment oriënteren we ons op de ontwikkeling van nieuwe zonnedaken. Zodra je je kunt inschrijven op een nieuw dak kun je dat hier doen.

Werk maken van de energietransitie

Er is veel werk in de energietransitie. Ben jij op zoek naar ander werk? Spreekt een technisch beroep jou aan? En lijkt het je leuk om aan de slag te gaan in je eigen wijk? Schrijf je dan in voor een opleiding tot zonnepaneel installateur bij WijkEnergieWerkt. En bouw mee aan onze zonnedaken!

Energie besparen

Stadsdriehoek Energie werkt samen met de Energiebank Rotterdam aan energiebesparing in de wijk. De energiebank leidt energiecoaches op die mensen, individueel of in groepen, helpt met energie besparen.

Zoek jij hulp bij energie besparen? Of wil je andere mensen helpen met energie besparen? Meld je dan aan bij de Energiebank.

doe nog meer

Abonneer je op de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat we doen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Word vrijwilliger bij Stadsdriehoek Energie

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Kijk bij onze vacatures wat jij kunt doen.

Samenwerken met Stadsdriehoek Energie

Is jouw organisatie duurzaam bezig in de wijk? Dan maken we graag kennis met jou!