Ga naar de inhoud

Kom ook PaneelDelen

We gaan van start! Kom PaneelDelen op het eerste collectieve zonnedak in hartje Rotterdam! Lees hier meer over hoe je mee kunt doen.

PaneelDeel je mee?

Als PaneelDeler sluit je je aan bij een steeds grotere groep Rotterdammers die in hun eigen wijk samen groene stroom opwekken. Op grote daken van bijvoorbeeld scholen en buurthuizen. Zij zijn lid van een lokale energiecoöperatie. Zoals Stadsdriehoek Energie.

Iedereen die woont in Stadsdriehoek, Cool, Dijkzigt, of Scheepvaartkwartier kan meedoen. Als je geen eigen dak hebt, of als jouw dak niet geschikt is, dan is PaneelDelen helemaal een goed idee. Maar ook als je al zonnepanelen hebt, kun je gewoon meedoen. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere wijk en een betere wereld.

Doe je mee?

Voor € 25,- doe je al mee!

Om het zonnedak te kunnen financieren, verkopen we PaneelDelen: kleine stukjes zonnedak. Eén PaneelDeel kost € 25,-. Het zonnedak wekt minimaal 15 jaar groene stroom op, en ieder jaar krijg je een deel van je geld terug. In 15 jaar is je inleg volledig terugbetaald.

Ieder jaar krijg je bovendien 2,5% rente op je PaneelDelen. Je mag ook afzien van rente. Die gaat dan naar het wijkfonds.

De winst gaat naar de wijk

We verkopen onze groene stroom aan een groene energieleverancier. De winst gaat naar ons wijkfonds. Daarmee sparen we samen voor nieuwe duurzame projecten. Als PaneelDeler beslis je mee over wat we met dit geld doen.

Wil je helpen het wijkfonds sneller te laten groeien? Dan kun je ervoor kiezen om af te zien van rente op je PaneelDelen.

Lid van Stadsdriehoek Energie

Als PaneelDeler word je lid van de energiecoöperatie. Leden zijn mede-eigenaar en hebben invloed op wat we doen: we beslissen altijd samen. De contributie gebruiken we voor ledenactiviteiten. Heb je weinig geld te besteden, dan kun je kiezen voor een contributie van € 0,- per jaar. Heb je iets meer te besteden, dan kunnen we jouw contributie goed gebruiken.

Schrijf je in voor het zonnedak

Zonnedak basisschool Het Landje

Openbare Basisschool Het Landje bevindt zich in hartje Rotterdam, midden in Cool. Op het dak van de school gaan we vanaf het voorjaar van 2024 onze eerste eigen stroom opwekken.