Ga naar de inhoud

Over de coöperatie

Wat is onze missie? Met wie werken we samen? Hoe kun je zelf een bijdrage leveren? Lees hier meer!

Onze missie

Wij vinden dat iedere bewoner van Stadsdriehoek, Cool, Dijkzigt en Scheepvaartkwartier recht heeft op eigen, duurzame energie. Daarom hebben we Stadsdriehoek Energie opgericht, om als bewoners te werken aan onze eigen energietransitie. Daarvan profiteren we zelf, en we maken dat mogelijk voor iedereen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont, of hoeveel geld je hebt: ook jij kunt je aansluiten!

Coöperatie en vereniging in één

Stadsdriehoek Energie is een energiecoöperatie: een bedrijf door en voor bewoners, en een vereniging in één. We zijn een bedrijf omdat we groene stroom maken met collectieve zonnedaken op grote gebouwen in onze wijken.

Daarnaast zijn we een vereniging. De leden werken samen aan verduurzaming van hun wijken. Bijvoorbeeld met collectieve acties voor energiebesparing. Of door buren te helpen bij het verlagen van hun energierekening.

Wil je meehelpen?

Stadsdriehoek Energie bestaat uit vrijwilligers in Stadsdriehoek, Cool, Dijkzigt en Scheepvaartkwartier, die zich samen inzetten voor de energiecoöperatie. Ook het bestuur van de coöperatie doet zijn werk op vrijwillige basis. Het ontwikkelt samen met de leden nieuwe zonnedaken en andere duurzame projecten in de wijk.

We zijn nog maar net begonnen, en kunnen alle hulp gebruiken. Wil jij bijdragen aan een duurzame wijk, kijk dan of onze vacatures interessant voor je zijn. Herken je jezelf in één van deze rollen, of wil je gewoon meer weten, neem dan contact met op ons. We kijken naar je uit!

onze vacatures

Campaigners

Mensen die mee willen denken over een campagneplan in de wijken, waarmee we paneeldelers vinden voor onze eerste zonnedaken.

Fanatieke wervers

Mensen die het leuk vinden om mee te helpen met flyeracties in de wijken rondom de zonnedaken in de periode september, oktober, november. Waarbij we per maand de voortgang bekijken en dan bepalen wat nodig is.

Ambassadeurs

Mensen die onze ambassadeur willen worden in hun eigen wijk, op podia en bij bijeenkomsten enthousiast kunnen vertellen over wat we doen, en zo helpen met het vergroten van de zichtbaarheid van onze coöperatie.

Bestuursleden

Onze vereniging is groeiende. Daarom zoeken we versterking voor het bestuur. Een beetje ervaring is fijn. Maar je mag hier ook bestuurservaring komen opdoen.

Onze Partners

Wij zijn de verenigde energiecoöperaties van Rotterdam

Gemeente Rotterdam maakte de start van Energie van Rotterdam mede mogelijk, helpt met projectfinanciering en stelt haar daken ter beschikking

Provincie Zuid-Holland ondersteunt met de regeling Lokale Initiatieven Energietransitie, en met kennis, netwerk en samenwerking op het onderwerp ‘inclusieve energietransitie’

Duurzame lokaal opgewekte energie voor alle inwoners van Prins Alexander

Samen de baas over duurzaam opgewekte stroom in Rotterdam Noord

Duurzame lokaal opgewekte energie voor alle inwoners van Rotterdam Zuid

Duurzame lokaal opgewekte energie voor alle inwoners van Rotterdam West

Duurzame Energie voor iedereen op Rozenburg

Samen met WijkEnergieWerkt maken we werk van de energietransitie

Stichting BOOR helpt collectieve zonnedaken te realiseren door Rotterdamse schooldaken ter beschikking te stellen

SKAR (Stichting Kunstaccommodatie Rotterdam) doet mee met de lokale energietransitie door panden beschikbaar te stellen voor zonnedaken

Sportbedrijf Rotterdam maakt collectieve zonnedaken mede mogelijk door daken ter beschikking te stellen

Wij zijn lid van Energie Samen Zuid-Holland, netwerk van energiecoöperaties en bewonersinitatieven

Energie Samen is de landelijke koepel die alle energiecoöperaties vertegenwoordigt